Acties op komst in de ziekenhuizen

Acties op komst in de ziekenhuizen

Overleg vastgelopen

 

Maandag 3 juni is het overleg over een nieuwe cao ziekenhuizen vastgelopen. NU’91 en de andere vakbonden hebben maandenlang onderhandeld met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) om tot een akkoord te komen. Het eindbod van de werkgevers is echter volstrekt onacceptabel.

 

Eindbod werkgevers krijgt een onvoldoende

 

De ziekenhuiswerkgevers gaan niet verder dan een loonsverhoging van 3,25% in november 2019, 2% in juli 2020 en 2,5% in juni 2021. Dit betekent een gemiddelde loonsverhoging van 2,58% op jaarbasis voor de 200.000 ziekenhuismedewerkers in Nederland. Ook wil de NVZ geen (goede) afspraken maken over ontwikkeling en beschikbaarheid.

 

Het eindbod van werkgevers is absoluut onvoldoende om personeel te behouden en aantrekkelijk te blijven als sector. En daarmee niet in het belang van goede ziekenhuiszorg in Nederland.

 

Eerste acties voor de zomer

 

De kaderleden van de bonden zijn na het vastgelopen overleg bijeengekomen. De eerste actiecomités worden opgericht. Voor de zomer vinden de eerste acties om een goede cao af te dwingen plaats. Jacqueline den Engelsman, onderhandelaar NU’91: “Het water staat de verpleegkundigen aan de lippen. De tijd van praten is echt voorbij. De eerste zondagsdiensten zullen snel gedraaid worden.”

 

We houden je op de hoogte!

Actiecode ontvangen?

Klik hier