Actietraject ziekenhuizen

Actietraject ziekenhuizen

Maandag 3 juni zijn de onderhandelingen voor een nieuwe cao ziekenhuizen vastgelopen. NU’91 start samen met de andere vakbonden een actietraject om betere afspraken met de werkgevers voor de 200.000 medewerkers in de ziekenhuizen af te dwingen. Om zo’n traject goed te laten verlopen en ervoor te zorgen dat we juridisch juist handelen, bereiden we ons goed voor.

 

  • We stellen een ultimatum aan de werkgevers verenigd in de NVZ. De datum van het ultimatum is 19 juni 2019.
  • Als de werkgevers voor de 24ste  niet aan onze eisen tegemoet zijn gekomen, kunnen de acties starten.
  • Het actiedraaiboek wordt op dit moment juridisch getoetst.
  • Naast een papieren versie van het draaiboek, komt er een online versie. Handig met alle do’s en dont’s concreet beschreven.
  • Het actiedraaiboek moet worden gebruikt bij het daadwerkelijk uitvoeren van acties. Noodzakelijk om actievoerders juridisch te beschermen.

 

Wat kunnen jullie nu al doen

Jullie kunnen alvast ludieke acties gaan voeren. Bijvoorbeeld: ophangen van spandoeken, dragen van kledingstickers met actieslogan of flyers uitdelen. Verdergaande acties die het werk zouden kunnen beïnvloeden, vragen om een juridische toets vooraf. En kunnen pas na afloop ultimatum (24 juni) en met een volledig goedgekeurd en ingevuld draaiboek plaatsvinden.

 

Actiecomité oprichten

Om je voor te bereiden op acties of alvast aan de slag te gaan met ludieke acties, adviseren wij je om in je ziekenhuis op zoek te gaan naar gelijkgestemden en alvast een actiecomité op te richten. Neem hiervoor contact op met de vakbondsconsulent van NU’91. Is er in jouw ziekenhuis geen vakbondsconsulent? Meld je dan bij de NU’91 belangenbehartiger in jouw regio.

Actiecode ontvangen?

Klik hier