Bindingpremie UMC’s is slecht plan

Bindingpremie UMC’s is slecht plan

NU’91online vindt het een slecht plan dat veel UMC’s premies en bonussen in blijken te zetten om gespecialiseerde verpleegkundigen aan te trekken of voor langere tijd aan zich te binden. Vooral operatieassistenten en anesthesiemedewerkers profiteren daarvan; die zijn volgens de ziekenhuizen voor de continuïteit van het werk in de academische centra onmisbaar.

 

Alle verpleegkundigen zijn onmisbaar

 

Met stijgende verbazing hebben we kennisgenomen van dit bericht van de NOS. Voor de continuïteit van goede verpleegkundige zorg zijn alle zorgprofessionals onmisbaar en op dit moment schaars. En hoewel deze schaarste er weliswaar niet direct wordt opgelost, kunnen de UMC’s het beschikbare budget beter inzetten om tot een eerlijke cao voor alle medewerkers te komen. De onderhandelingen voor een nieuwe cao liggen immers al meer dan twee maanden stil.

 

Goede collectieve afspraken

 

Goede en eerlijke collectieve afspraken kunnen er voor zorgen dat het werken in een academisch ziekenhuis aantrekkelijk wordt, is en blijft!

 

Groot maatschappelijk probleem

 

NU’91online voorzitter Monique Kempff vindt dat het personeelstekort in de zorg nu eindelijk eens als een groot maatschappelijk probleem moet worden gezien. klik hier voor het radiointerview met Monique Kempff van 8 augustus.

Actiecode ontvangen?

Klik hier