FLOOR 3 is uit

FLOOR 3 is uit

Op zondag 12 mei, de internationale Dag van de Verpleging, verschijnt de derde editie van FLOOR. Een glossy speciaal voor verpleegkundigen en verzorgenden. Jaarlijks wordt op 12 mei de geboortedag van Florence Nightingale (1820) gevierd. Zij staat symbool voor het beroep en is de grondlegster voor de moderne verpleegkunde. FLOOR is een cadeau van DE BOND voor de mensen in de zorg NU’91 voor alle verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. Een blijk van waardering voor het werk dat zij dag in, dag uit verzetten. Aan het magazine werkten vele enthousiaste zorgprofessionals mee. De lezers gaan met Teun Toebes de nachtdienst in het verpleeghuis in. Ervaren hoe een dag in de kinderthuiszorg eruit ziet. En kunnen lezen hoe de broer van Tooske Ragas haar heeft geleerd engelengeduld te  hebben.

 

Het is iedere dag de Dag van de Verpleging

Hoofdredacteur Michel van Erp (NU’91): ‘12 mei de dag waarop de zorgprofessionals extra in de spotlights staan. Maar eigenlijk is het iedere dag de Dag van de Verpleging. Dagelijks staan tienduizenden collega’s klaar om professionele zorg te verlenen op alle mogelijke plaatsen.’

Hoewel we van alle kanten horen dat de werkdruk in de zorg steeds verder oploopt, er steeds vaker onveilige situaties ontstaan, zijn er ook hele mooie kanten aan werken in de zorg. FLOOR wil graag laten zien dat zorgprofessionals een fantastisch vak hebben. Voor mooie, ontroerende en bijzondere verhalen hoeven we eigenlijk helemaal niet lang te zoeken. Op de redactie van FLOOR komen talloze verhalen binnen van zorgprofessionals die graag hun verhaal willen vertellen. Verhalen die wij met veel plezier delen in FLOOR. Verhalen die inspireren en nieuwe energie geven. Want wat mogen wij toch trots zijn op het werk dat er dagelijks in de zorg wordt verzet.

 

Heftige beelden

Een bijzondere plek neemt het artikel over de opleiding tot forensisch verpleegkundige in. De thema’s die op een lesdag behandeld worden liegen er niet om: vrouwelijke genitale verminking en forensisch-medisch onderzoek bij zedenmisdrijven. Tijdens de les worden heftige foto’s getoond. Het zijn beelden waarvan niemand hoopt ze ooit live bij iemand te zien. Geen CSI, het opsporen van de dader hoort niet thuis in het takenpakket van de forensisch verpleegkundige. De verpleegkundige zorgt ervoor dat sporen en letsels vastgelegd worden, niet verloren gaan en behouden blijven. De verpleegkundige is eigenlijk de intermediair tussen de behandelende sector en de forensische sector.

 

Dag van de Verpleging

Op 12 mei gaan vele vrijwilligers en medewerkers van NU’91 het land in om verpleegkundigen en verzorgenden het magazine aan te bieden als blijk van waardering voor al het werk dat zij iedere dag opnieuw verzetten. Er worden 25.000 papieren exemplaren verspreid en daarnaast is het magazine ook als download beschikbaar via www.floormagazine.nl

 

Alle ruim 30.000 leden van NU’91 ontvangen FLOOR op 12 mei in hun mailbox.

Actiecode ontvangen?

Klik hier