Hoge werkdruk leidt tot dodelijke steekpartij

Hoge werkdruk leidt tot dodelijke steekpartij

Dat de gevolgen van een te hoge werkdruk in de zorg en een tekort zorgprofessionals groot kunnen zijn, is helaas bekend. Het op maandag 16 april door RTLNieuws naar buiten gebrachte Inspectierapport toont aan, dat het zelfs het leven van een van medewerker – in dit geval werkzaam in een TBS-kliniek -  kan kosten. ‘Wij accepteren niet dat zorgprofessionals onder deze omstandigheden moeten werken’: aldus Michel van Erp NU’91online.

 

Bedden sluiten

NU’91online is van mening dat veilig en met voldoende collega’s je werk kunnen doen een absolute voorwaarde is om goede zorg te kunnen verlenen. Dat geldt zeker en misschien wel juist voor alle medewerkers in de forensische psychiatrie.

 

In het geval de werkdruk te hoog oploopt en/of er een tekort aan personeel is, moet de teamleiding direct bedden of in het uiterste geval afdelingen sluiten.

 

Luister naar de medewerkers

NU’91online benadrukt het belang om de medewerkers te betrekken bij het bepalen van de personeelsbezetting. Juist de zorgprofessionals die iedere dag met de cliënten werken, weten welke balans tussen starters en meer ervaren medewerkers voor een goede en veilige bezetting kan zorgen.

 

NU’91online Serviceloket bereikbaar

Medewerkers die zich zorgen maken over de werkdruk of het personeelstekort in hun instelling, kunnen altijd contact opnemen met het NU’91online Servicloket via de chat. Alle informatie wordt uiterst vertrouwelijk door ons behandeld.

Actiecode ontvangen?

Klik hier