Minister geeft ruimte voor bespreken vervolgstappen BIG II

Minister geeft ruimte voor bespreken vervolgstappen BIG II

De Wet BIG II en de overgangsregeling houden de gemoederen van veel verpleegkundigen bezig. Onder andere de 50.000 beroepsgenoten die zich hebben verenigd in het actiecomité BIG II hebben signalen vanuit de praktijk luid en duidelijk door laten komen. Vanmiddag schreef minister Bruins dat - gelet op de onrust -  hij de betrokken partijen de ruimte wil bieden om nog met elkaar te bespreken welke vervolgstappen wenselijk zijn.

 

Niels Jacobs, woordvoerder actiecomité BIG II: “Samen met NU’91 gaan we voor een goede wet BIG II voor alle verpleegkundigen.”

 

Actiecomité BIG II in gesprek met NU’91

 

NU’91, de bond voor de mensen in de zorg, heeft de signalen van de beroepsgenoten uiterst serieus genomen. Daarom heeft NU’91 begin deze week gesproken met een delegatie van het actiecomité BIG II. De komende tijd gaat NU’91 – intensief - verder in gesprek met verschillende beroepsgenoten uit het actiecomité BIG II. Zij hebben de inhoud vanuit de praktijk. NU’91 gaat hen faciliteren om de problemen helder op tafel te krijgen. Op die manier kunnen we gezamenlijk op zoek naar oplossingen voor de problemen die de beroepsgenoten aangeven. We maken daarom graag gebruik van de ruimte die de minister ons daartoe biedt.

 

 

 

 

Actiecode ontvangen?

Klik hier