Niet iedereen is geschikt voor een baan in de zorg

Niet iedereen is geschikt voor een baan in de zorg

NU’91online vindt het goed om te horen dat minister De Jonge (VWS) niet langer wacht met actie tot er geen verpleegkundigen en verzorgenden meer zijn in Nederland.

 

De Jonge bereid een actieplan voor om mensen te interesseren voor een baan in de zorg. Onderdeel van het plan is het omscholen van ontslagen werknemers. Ook wil de minister jongeren warm maken voor een baan in de zorg, mensen verleiden om meer uren te werken en herintreders lokken.

 

Maar, waarschuwen wij: NU geen loze woorden en echt aan de slag gaan. Verpleging en verzorging is een vak dat gemotiveerde medewerkers nodig heeft; niet iedereen is geschikt om als zorgprofessional aan de slag te gaan. Er kan niet zomaar ‘een blik medewerkers uit andere sectoren’ opengetrokken worden.

 

Geen plannen bedenken achter een bureau, maar samen met de beroepsgroep en hun vertegenwoordiger NU’91online. Samen moeten we zorgen voor een integraal plan en niet voor ‘brandjes blussen’. Een imagocampagne is een van de onderdelen evenals het omlaag brengen van de studiekosten zoals ook in het onderwijs is gedaan.

 

NU'91online wil vandaag nog aanschuiven om hierover verder te praten. Zo niet dan bereiden we de sector voor om zelf in actie te komen. We gaan ervan uit dat het zover niet hoeft te komen. “Want laten we er toch alsjeblieft voor zorgen dat de zorgprofessionals gewoon hun werk kunnen blijven doen en zich hier niet druk over hoeven te maken”; aldus Michel van Erp, belangenbehartiger.

 

Zie ook: www.nederlandzonderzorg.nl

Actiecode ontvangen?

Klik hier