Sit-down actie LUMC

Sit-down actie LUMC

Sit-down actie LUMC

Op maandag 9 juli van 12.30 tot 12.45 verzamelden zo'n 800 werknemers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) zich in een zogenaamde sit-down actie in de hoofdingang van het ziekenhuis. Dit was de start voor verdere acties die de komende tijd door de werknemers van het LUMC gevoerd gaan worden om een eerlijke cao UMC af te dwingen bij werkgevers die verenigd zijn in de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).

 

"Wij lopen op ons tandvlees en worden niet serieus genomen door onze werkgever", zei Niels Jacobs, verpleegkundige acture zorg, lid van NU'91 en het actiecomité LUMC tegen NPO Radio 1.

 

Hoge actiebereidheid voor een eerlijke cao UMC onder medewerkers LUMC

 

De onderhandelingen voor een nieuwe cao UMC liggen stil. De voorstellen van vakbonden en werkgevers liggen mijlenver uit elkaar.

 

De actiebereidheid onder de zorgprofessionals van het LUMC is hoog. Werkgevers lijken niets over te hebben voor een marktconforme loonsverhoging, een goede generatieregeling, gelijke rechten voor studenten die een opleiding volgen en concrete afspraken over aanpak van de werkdruk. NU overlegt met haar achterban en de actiecomités welke acties specifiek door en voor verpleegkundigen kunnen worden gevoerd. Klik hier voor het radio-interview op BNR met NU'91 lid Niels Jacobs

Actiecode ontvangen?

Klik hier